ÄlyPelit
Älypelit artikkeli | Lisätty: 15.06.2022

Vähennyslasku älypelinä | Älypelit

Vähennyslasku älypelinä

Älypelit sivustolla opit vähennyslaskemisen helposti ja nopeasti pelaamalla vähennyslasku -peliä. Vähennyslasku on nettipeli ja toimii tietokoneen internetselaimessa, kuin myös älypuhelimissa. Hauskuutta lisää kun voit tallentaa oman tuloksesi top-listaan ja vertailla miten muut pelaajat pärjäsivät vähennyslaskuissa. Pelaaminen on ilmaista, ei vaadi rekisteröitymistä, eikä velvoita mihinkään. Pelaa ja treenaa laskutaitojasi hauskalla tavalla Alypelit.com sivustolla.

Mikä on vähennyslasku

Vähennyslasku eli erotus on eräs aritmeettisista peruslaskutoimituksista. Vähennyslasku on lasku, jossa lukuja vähennetään luvusta. Vähennyslaskua merkitään merkillä - (luetaan miinus). Vähennyslaskuja kutsutaan siksi myös miinuslaskuiksi.

Esimerkiksi: Sinulla on pulpetissa viisi kynää. Jennalta on kuitenkin unohtunut kynä kotiin, joten lainaat hänelle yhden kynän. 5 - 1 = 4.

Kuten pluslaskussa, myös miinuslaskusta voidaan yhdestä luvusta vähentää useampia lukuja. Esimerkiksi: Sinulla on yhteensä kahdeksan omenaa. Annat Jennalle yhden ja Maijalle kaksi omenaa. Kuinka monta omenaa sinulle itselle jää? 8 - 1 - 2 = 5. Sinulle jää viisi omenaa.

Vähennyslaskussa on tärkeää että luvut lasketaan siinä järjestyksessä missä ne on kirjoitettu. Esimerkiksi lasku 5 - 7 - 3 EI anna samaa lopputulosta kuin 7 - 5 - 3, toisin kuin yhteenlaskussa. Useimmissa helpoissa laskuissa vähentäjä on vähennettävää pienempi jos kuitenkin on toisin niin siirrytään miinusarvoisiin lukuihin.

Treenaa aivoja vähennyslaskuilla

Matermaattisten toimitusten laskeminen päässä, treenaa ja aktivoi aivoja. Aivot tarvitsevat huolenpitoa ja säännöllistä käyttöä, siksi esimerkiksi laskutoimitusten laskeminen on helppo ja nopea tapa tehdä pientä aivojumppaa.

Pidä huolta aivoistasi!

Vaikka pelaaminen on yksi tapa aktivoida aivoja, on tärkeää pitää huolta myös riittävästä levosta ja muista aivojen terveyteen vaikuttavista seikoista.

Riittävä uni, säännöllinen liikunta, monipuolinen ja terveellinen ravinto, päihteettömyys sekä kanssakäyminen muiden ihmisten kanssa ovat aivoterveyden kulmakiviä. Se mikä tekee hyvää sydämelle, tekee hyvää myös aivoille.

Muita keinoja aivojen treeniin

Erilaiset pulmapelit ja muistipelit ovat myös oiva tapa aktivoida aivonystyröitä. Hyväksi todettu suomalainen pelisivusto Muistipeli.com onkin keksinyt loistavan tavan tuoda muistipelien pelaamisen aivan uudelle tasolle! Pelaamalla muistipelejä, treenaat muistiasi ja samalla voit osallistua myös kuukausiarvontoihin mukaan. Jaossa on joka kuukausi upeita palkintoja aina lahjakorteista erilaisiin tuotepalkintoihin. Mikä sen hauskempaa kuin saada vireämpi mieli ja mahdollisia voittoja.

Treenaa myös motoristisia taitoja ja sorminäppäryyttä nettipelin avulla. Taitopelit sivustolta löytyy Speden Spelien inspiroimana toteutettu nopeustesti peli, mikä antaakin hermoimpulsseille kyytiä.


Pelaa Älypelit sivustolla, osallistu kilpailuihin ja voit voittaa:

Halvan makeaa , 10eur S-lahjakortti , 10€ KorhoneCom -lahjakortti , Wave BookCase suojakotelo , 50€ Pii Poo verkkokauppa lahjakortti , Teleskooppi makkaratikku , 10eur K-lahjakortti , 20eur Stuntman.fi ostosrahaa , 10€ Musti ja Mirri Lahjakortti , 10eur K-Ryhmän lahjakortti , K-lahjakortti 10 euroa

Älypeli artikkelit


Harjoittele aivojasi ollaksesi paras | Älypelit
Kuva: geralt / Pixabay

Harjoittele aivojasi ollaksesi paras 18.11.2022

Yhteenlasku älypelinä 15.06.2022

Aivopähkinät haastavat ja kehittävät mielen toimintaa 10.01.2024
Jaa Twitterissä ja Facebookissa | Älypelit

Jaa ÄlyPelit Facebookissa & Twitterissä

Jaa ÄlyPelit FacebookissaJaa ÄlyPelit Twitterissa

Älypelit Facebookissa

facebook.com/alypelit
Muistipelit myös Facebookissa | Älypelit
Yhteydenotto & tiedustelut


Copyright 2024 © ÄlyPelit | Mediabaari


SIVUSTON TUKIJAT:

Finnish Sisu Shop | Have a Finnish Sisu with you todayMakeimmat arvonnatMedialehti on ekologista selaamistaNetin parhaimmat taitopelitParhaat vitsit netissäParhaimmat pelit netissäPaskat vitsit löytyy viemäristäPelaa muistipelejä ja voitaPelaa Ninja Mummo peliäPelimiehen kilpailut ja arvonnatPieruhuumoriaSäästää rahaa ostoksista | AlennusTutkaTimanttiset pelit ja arvonnatVoita palkintoja netissä